238 954 66 55 cozinhadebento@gmail.com

OVER ONS

Maak kennis met Bento, Johan & Hannie

Uw gastheren, Johan, Hannie en Bento, komen uit Dordrecht en verhuisden in 2017 naar Kaapverdië. Bento werd geadopteerd als een kind uit Colombia (samen met zijn twee zussen) en "moet zijn geboren in een keuken," volgens Hannie, omdat koken is zijn passie sinds hij een klein kind was.

In hun vorige leven in Nederland had Johan een schoonmaakbedrijf en Hannie in de mode-industrie, maar ze delen al jaren een passie en roep om in Kaapverdië te wonen.

Bento is een ervaren bakker en vindt het leuk om nieuwe methoden (zoals koken boven een open houtvuur) in zijn repertoire op te nemen.

Johan is de resident brood expert en is ook zeer bedreven in het maken van grogue, een rum-achtige geest, en ponche, een likeur gemaakt van suikerriet, zowel afkomstig uit Kaapverdië.

Hannie creëert schoonheid en warmte hier bij Cozinha de Bento, Niet alleen maakt ze prachtige desserts en hartige gerechten, maar ze maakt het ook haar missie om te zien dat elke gast zich verwelkomd, gewaardeerd en gehuld voelt in de vrolijke sfeer die ze heeft ontworpen.

Johan, Hannie en Bento wonen hier in Corda en beheren ook een huurhuis dicht bij de kust.

Hannie en Johan

Nina

Bento

Fofa en Branca

Georgina – Onze buurman, collega en vriend

Georgina is een vriend van Hannie, Johan en Bento sinds ze Kaapverdië vele jaren geleden voor het eerst bezochten. Ze leent haar ervaring en expertise aan de Cozinha de Bento team, leert hen traditionele eiland kookmethoden en het toevoegen van lokale smaak aan de gerechten. Georgina heeft vier kinderen, vijf kleinkinderen en is een genot om mee te werken!

Terras in Corda

Open dinsdag – zaterdag

9:30 – 16:30

 

Vind ons op “The Old road” van Porto Novo naar Ribeira grande

 

Vragen over ons huurhuis of ons restaurant? 

Cozinha de Bento

Corda

Santo Antão

Kaapverdië

238 954 66 55

cozinhadebento@gmail.com