OVER ONS

Maak kennis met Bento, Johan & Hannie

Uw gastheren, Johan, Hannie en Bento, komen uit Dordrecht en verhuisden in 2017 naar Kaapverdië. Bento werd geadopteerd als baby uit Colombia (samen met zijn twee zussen) en “moet zijn geboren in een keuken,” volgens Hannie, omdat koken zijn passie is sinds hij een klein kind was. In hun ‘vorige leven’ in Nederland had Johan een schoonmaakbedrijf en Hannie werkte o.a. in de mode-industrie, maar ze delen al jaren een passie en roeping om in Kaapverdië te wonen.

Bento is inmiddels een ervaren bakker en kok en vindt het leuk om nieuwe methoden (zoals koken op houtvuur) aan zijn vaardigheden toe te voegen.

Johan bakte in Nederland al meer dan 10 jaar zelf brood en is ook zeer bedreven in het opleuken van grogue, een rum van suikerriet én ponche, een suikerrietstroop likeur, lokaal gestookt op Santo Antão.

Hannie creëert stijl en gezelligheid hier bij Cozinha de Bento. Niet alleen bedenkt ze samen met het team prachtige desserts en mediteraanse gerechten, maar ze maakt het ook tot haar missie dat elke gast zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt in de ontspannen en rustige sfeer die ze heeft gecreëerd.

Johan, Hannie en Bento wonen in Corda en zijn ook eigenaar van een huurhuis op een klif aan de kust.

Hannie en Johan

Nina

Bento

Fofa en Branca

Georgina – Onze buurvrouw, collega en vriendin

Georgina is een vriendin van Hannie, Johan en Bento sinds ze Kaapverdië vele jaren geleden voor het eerst bezochten. Zij zet haar lokale ervaring en expertise met liefde in voor Cozinha de Bento. Zij drukt heel duidelijk een stempel op de smaak en de methoden van de te bereiden gerechten. En introduceert telkens weer een stukje eiland traditie in onze keuken Georgina heeft vier kinderen, vijf kleinkinderen en is een genot om mee te werken!

Terras in Corda

Open dinsdag – zaterdag

9:30 – 16:30

 

Vind ons op “The Old road” van Porto Novo naar Ribeira grande

 

Vragen over ons huurhuis of ons restaurant? 

Cozinha de Bento

Corda

Santo Antão

Kaapverdië

238 954 66 55

238 224 10 29

cozinhadebento@gmail.com