Traditionele houtgestookte keuken met een Nederlands-mediterraan touch

Welkom

Cozinha de Bento is een familiebedrijf gelegen in de prachtige bergen van Santo Antão, Kaapverdië. We serveren zelfgemaakte lekkernijen, drankjes, tapas & lunch. Dit alles wordt opgediend met onze beroemde gastvrijheid en een adembenemend uitzicht.

Terras in Corda

Open dinsdag – zaterdag

9:30 – 16:30

 

Vind ons op “The Old road” van Porto Novo naar Ribeira grande

 

Heerlijke thee uit de tuin gedronken en Nederlandse appeltaart met appeltjes van de overbuurman gegeten. Met zorg vormgegeven zaak in frisse kleuren rood, wit en blauw. De Nederlandse vlag met het woord OPEN wappert vrolijk aan de poort. Het uitzicht vanaf het terras is adembenemend en het is er nog echt stil! Op de terugweg hebben we onze route zo gepland dat we er weer langs reden. Deze keer voor een lekkere cappuccino met een bord vol huisgemaakte desserts.

Heerlijke cachupa, lekkere wijn en een goddelijk lekker toetje. Zelfgebrande, verse koffie na. Op een van de mooiste plekken van Santo Antao. Heel sfeervol en gezellig

Niet veel plekjes op Santo Antao waar je lekker rustig op terras kunt zitten. Hier wel. Prachtig uitzicht en heerlijke lunchgerechten. Witte wijn en fruitsap top! Wij hadden tapas (veel!) en een zeer smakelijk broodje geitenkaas, met bijzonder lekkere papayajam!

Na een lange dag wandelen en met onze tong op de bergschoenen konden we ons nog net de trap naar het terras ophijsen …. Koffie met iets lekkers erbij; dát willen we! Omdat we niet kunnen kiezen, krijgen we een bord met allerlei zoetigheden daarop voorgezet bij de (eindelijk goeie!) koffie. Genieten!!! En wat ook genieten is: Hannie heeft met oog voor detail de Cozinha Hollands-knus ingericht en Johan blijkt, heel praktisch, ook taxichauffeur te zijn zodat we met een volle buik die dag geen stap meer hoeven te zetten…. Maar alle eer gaat natuurlijk vooral naar Bento, die er samen met zijn collega voor zorgt dat al die heerlijkheden uit de keuken komen!!!

Lekkere tapas en cachupa met als toetje heerlijke appeltaart met koffie en dat geserveerd door heel vriendelijke, lieve Nederlanders ( die dol zijn op Winegums) en onder genot van een prachtig uitzicht. Wat wil je nog meer!

Hollands paradijs op Santo Antão! APPELTAART! En wat een uitzicht inderdaad. Makkelijk te bereiken. Ik moet honderd tekens tikken voor TripAdvisor dus nog ff een zin erbij hoppa.

Fantastische gastvrouw! zeer lekker gegeten. Tapas is een aanrader! ook de chocolade cake super! zeker een aanrader!!

Wij serveren traditioneel en mediterraan geïnspireerd eten & drinken bereid met verse, waar mogelijk Kaapverdiaanse ingrediënten. Onze zoete heerlijkheden worden door ons zelf vers gebakken. Cozinha de Bento streeft  ernaar zoveel mogelijk fruit, groenten  en producten aan te bieden vanuit onze eigen streek. Wij ondersteunen zodoende onze boeren en familiebedrijven.

We roosteren zelf koffie op ons houtvuur!

Kom! En bezoek ons in Corda – Van harte welkom!

Cozinha de Bento

Corda

Santo Antão

Kaapverdië

238 954 66 55

238 224 10 29

cozinhadebento@gmail.com